Door energetisch werken kom je weer volledig in contact met je kern, je essentie, met wie je werkelijk bent.


Energetisch werken is een vorm van therapie waarbij gebruikt wordt gemaakt van universele- en lichaamsenergie. Het opsporen van blokkades, het wegnemen van die blokkades en het stimuleren van het zelfhelend vermogen is hoe energetische therapie werkt. Energetische therapie bestaat al zolang het universum er is. Universele energie is er altijd, en doet ook altijd zijn werk. Het is er en het gaat naar waar het nodig is.

Levensenergie
Universele levensenergie stroomt door alles wat leeft. Door verschillende oorzaken kunnen de kanalen, waardoor deze energie stroomt, geblokkeerd of zelfs verstopt raken. Met energetisch therapie worden deze blokkades opgespoord en opgelost. De energie kan weer vrij stromen en het lichaam komt weer in balans. Want waar blokkades zitten, kan de energie niet vrij stromen en er zullen dus andere plekken / kanalen in het lichaam zijn die dat gaan compenseren. Dat betekent dat het lichaam uit balans kan raken.

De sleutel tot transformatie
Afgelopen jaren heb ik ervaren dat wanneer je meerdere factoren betrekt bij een proces dan alleen de mind, je een groter effect bereikt. Werken met lijf, energie, denken en gevoel is de sleutel tot transformatie.

Werken met het energieveld
Ons lijf is een energiesysteem en omvat naast auralichamen en de chakra's, ook meridianen. Dit zijn de verbindingen naar de aura die zowel energie als informatie verder leiden.

De aura en de chakra's
Binnen de opleiding leer je te werken met het menselijk energieveld. Dit energieveld kan vervuild raken of vollopen en geven lichamelijke ongemakken. Kinderen en meer nog gevoelige kinderen kunnen veel last hebben van een storing in hun energieveld. Door deze te reinigen, te balanceren en op te vullen, o.a. met behulp van aromatherapie, help je het zelfhelend vermogen te activeren.

De meridianen
Werken met de meridianen doen we op meerdere manieren. Meridianen zijn de verbinding tussen lichaam en het energetisch veld. Verstoringen binnen de meridianen geven vaak psychische en emotionele klachten met als oorzaak onverwerkte emoties. Om de meridianen in balans te brengen en verstoringen op te lossen gebruiken we de methodes Emotioneel evenwicht (EE) en de Meridiaan massage.

Door het kloppen (EE) of drukken (meridiaan massage) op de meridiaanpunten, ook wel acupressuurpunten genoemd, wordt het energiesysteem in balans gebracht en verdwijnen de klachten.

De meridiaan massage
Aanraking is belangrijk voor ons lichamelijke en energetische systeem. De huid zit vol receptoren om deze waar te nemen. Een fijne aanraking zorgt ervoor dat onze dopamine en serotonine levels omhoog gaan. Dit geeft een fijn gevoel en verlaagt de stresshormonen.

De behandeltechniek van de meridiaan massage komt overeen met die van acupunctuur. In plaats van gebruik te maken van naalden wordt bij de massage druk uitgeoefend met de duimen en vingers. De behandeling is gericht op meridiaanpunten, triggerpoints, en reflexpunten; punten op het lichaam met ieder hun eigen specifieke betekenis en functie.

Dit leer je in de opleiding tot Holistisch Kindertherapeut
Door de methodieken te ervaren, uit te voeren en binnen je eigen systeem te integreren, vergroot je jouw eigen innerlijke ruimte. Je krijgt grip op je eigen processen en van daaruit leer je op een dieper energetisch niveau te begeleiden. Verbinding tussen hoofd en hart staat centraal.

Als een holistisch therapeut draag je de kennis over energetisch werken, de chakra’s en meridianen en kun je de methodieken inzetten in een sessie om het zelf genezende vermogen te stimuleren en blokkades op te heffen, met als gevolg verlichting van de klachten.

Neem deel aan een gratis introductieles

Wil je een indruk krijgen van wat de opleiding inhoudt, bezoek dan vrijblijvend een online introductieles.

Ja, ik wil de les ervaren