‘Holistisch’ betekent dat er gekeken wordt naar de mens als geheel en naar alle relevante factoren die van invloed zijn op het menselijk gedrag. Bij een klacht kijk je naar de mentale, psychische, lichamelijke en emotionele kant van de mens. Holistisch coachen is gericht op werken met de oorzaak van de klacht. Patronen en gewoonten zijn vaak vastgelegd in het systeem van de mens. Om daadwerkelijk tot een transformatie te komen is coaching op meerdere lagen noodzakelijk.

Holistisch coachen
Patronen die mensen al vroeg in hun leven hebben aangeleerd laten een dynamiek zien die er speelt vanuit het systeem van herkomst. Als therapeut ga je kijken op welke manier men verstrikt is geraakt in het systeem. Je werkt als holistisch therapeut met de achterliggende dynamiek die de persoon in het huidige functioneren belemmert. Hiermee creëer je een dieper bewustzijn van de drijfveren, angsten en belemmeringen.

Een holistisch kindertherapeut observeert wat er speelt binnen het gezin. Een kind kan gedrag laten zien waar in de oorsprong “de pijn” van de ouder zit. Het kind kan gedrag spiegelen, het laat op deze manier zien, waar de ouder nog onverwerkte pijn of emoties heeft zitten. Als holistisch kindertherapeut ondersteun je zelfkennis en zelfbewustzijn. Je ondersteunt de ontwikkeling van de van de cliënt en werkt hierbij met een open mind, aandacht en empathie.

Holistisch werken
Het is voelbaar en waar te nemen dat in deze tijd en energie verbinding steeds belangrijker wordt. Door alle niveaus samen in balans te brengen, behandel je als holistisch kindertherapeut niet slechts de klacht, maar juist de oorzaak ervan. Binnen de holistische visie werk je middels inzichten vanuit het dieper onderbewust weten van de mens zelf.

Hoe weet je nu wat de oorzaak is bij een klacht?
De oorzaak zien leer je door te werken met het Dieper Onder Bewust (DOW) weten van jezelf en de ander. Tijdens de opleiding leer je dit door kennis, aangevuld met diverse praktijkoefeningen en kun je vanuit de DOW de oorzaak achterhalen.

Holistische geneeskunde
Als een cliënt bijvoorbeeld schouderklachten ervaart, kijk je vanuit holistische visie naar alle niveaus om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Op fysiek niveau: waar zit de pijn, hoe lang duurt deze pijn al? Op emotioneel en mentaal niveau: wat drukt er, spreekwoordelijk gezien, op de schouders? Denk daarbij aan vastgehouden emoties, of overtuigingen die je zelfvertrouwen beïnvloeden. Op energetisch niveau kijk je naar waar je energie verliest en wat er nodig en hoe benader je de oorzaak van de klachten. Waarom zijn die schouders zo pijnlijk? Welke last wordt er gedragen vanuit het systeem van herkomst? En hoe voelt dat? Wat is het totale verhaal?

Hoe gaat dat in zijn werk bij de opleiding tot kindertherapeut?
In de opleiding leg je sluiers, (oude) pijnen en overlevingsmechanismen af en je leert overtuigingen en patronen los te laten. Hierdoor kom je weer helemaal terug bij wie je in wezen al bent. Je komt weer in contact met je liefde, licht, je zijn, je hart.

Het helen van pijnen kan vanuit diverse methodieken en vormen; van schematherapie tot energiewerk. In eerste instantie doorloop je de methodieken zelf en je leert het eigen te maken door deze methodieken uit te voeren in uitwisseling met studiegenoten. Het ‘ken jezelf, dan ken je ook de ander’-principe genoemd: zijn wie je in essentie bent.

Waarom kiezen voor de opleiding holistisch kindertherapeut?
Als je wilt leren om mensen met een hulpvraag bij te staan en ze daarbij vanuit kennis, kunde en passie wilt begeleiden, kun je kiezen voor de opleiding tot kindertherapeut bij de Regenboog Academy. Groei, zelfkennis, reflectie, coaching, bewustzijnsontwikkeling, intuïtieve ontwikkeling en bewustwording lopen als een rode draad door de opleiding heen.

Je gaat binnen de opleiding voelen en ervaren welke ‘hulpbronnen’ je al hebt en wenst toe te voegen. We spreken over hulpbronnen, omdat iedere student zijn of haar eigen kwaliteiten heeft en of verder ontwikkelt, met de methodieken, technieken en vaardigheden die passen bij jou als holistisch kindertherapeut. Hierdoor ontwikkel je ook je volledige authenticiteit en ben je in staat om andere mensen daar ook mee te helpen en te begeleiden.

Neem deel aan een gratis introductieles

Wil je een indruk krijgen van wat de opleiding inhoudt, bezoek dan vrijblijvend een online introductieles.

Ja, ik wil de les ervaren