Tijdens de vakopleiding tot holistisch kindertherapeut ontwikkel je in de breedte competenties die nodig zijn om een kind met diverse gedrags- en sociaal-emotionele problemen hulp te kunnen bieden.

De hulpvraag van het kind staat echter niet op zichzelf. In de begeleiding van het kind heb je ook te maken met het systeem waar het kind deel van uitmaakt: ouders, broers en zussen, leraren, vriendjes en vriendinnen etc. We vinden het daarom belangrijk dat je tijdens de opleiding ook basiskennis en basisvaardigheden verwerft die je in staat stellen het kind in z’n systeem te begeleiden.

De basis van de opleiding is holistisch. Vanuit een holistische visie kijk je niet alleen naar de klacht, maar juist naar de oorsprong. In de opleiding leer je door gebruik te maken van verschillende technieken, adequaat bij de kern van het probleem of de hulpvraag te komen.

Door het aanbod van verschillende methodieken binnen de opleiding, waar je overigens direct mee aan de slag kunt, kun je maatwerk leveren aan kinderen (van 4 tot 18 jaar) met uiteenlopende hulpvragen en hen weer in balans brengen en begeleiden. Dit is uniek en hier zijn wij erg trots op.

Onze opleiding holistisch kindertherapeut bevat een combinatie van systemisch en lichaamsgericht werken.

Een zeer flexibel concept
Je kunt direct digitaal starten met de opleiding en doorloopt de lesdagen van de opleiding 1 dag in de maand. Je studeert af, binnen drie jaar met een digitaal algemeen eindexamen, een digitaal casus examen en een eindopdracht met een real life casus waar jij je vakbekwaamheid en competenties laat zien. Van het leer proces in de casus ervaring schrijf je een verslag en lever je in ter beoordeling.

Wil jij holistisch kindertherapeut worden? Neem dan contact met ons op of neem hier een kijkje achter de schermen. Meld jij je aan voor een introductie ochtend dan ontvang je ook de video’s waarin Anne Marie meer vertelt over systemisch en holistisch werken.