Voorbereiding eindopdracht

De opleiding therapeutisch kindercoach sluit je af met een eindopdracht. Jouw eigen casuïstiek waarin je laat zien zicht te hebben op: (zelf)kennis, inzichten, valkuilen, kwaliteiten en vaardigheden die je in je draagt als persoon en die je tijdens de opleiding hebt opgedaan. Deze vaardigheden die door jou worden ingezet binnen jouw casusgezin, coach en werk je ethisch verantwoord uit. Je schrijft het verslag volgens het format waarbij theorie aan de praktijk wordt gekoppeld.

Zelfreflectie voor jou als coach is een competentie die een fundament legt voor groei en ontwikkeling. Kritisch kijken naar je eigen handelen als coach maakt dat je je voortdurend blijft ontwikkelen in de vakgerelateerde competenties én in je persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor groeit je impact als coach op de ontwikkeling van je coachees.

Voor de eindopdracht vind je zelf een gezin met een lichte hulpvraag. Het liefst iemand die je niet of nauwelijks kent. De ervaring heeft afgelopen jaren geleerd dat dit prettiger werkt in relatie tot het geven van feedback en/of confronterend coachen. Jij gaat deze eindopdracht in met de rol van een professional en er wordt een professionele inzet van je verwacht.

Onderstaand vind je alle documenten die je uitleg geven over wat er van jou verwacht wordt en de bijbehorende formats om je eindopdracht de juiste vorm te geven. Anne Marie heeft de eindopdracht nader uitgelegd in een filmpje.

Eindopdracht Brief ouders Anamneseformulier Informed Consent
format 01 - Intakegesprek op basis van de COACHING format 02 - Sessie verslag ouder(s) format 03 - Sessie verslag kind format 04 - Evaluatie

 

Hulpbronnen

Emotieregulatie Angstmeter Boosheidsmeter Emotiemeter